Nova publicació sobre l'escoltisme mundial

La publicació, titulada L'escoltisme mundial: La discreta remor d'un bosc que creix, d’Eduard Vallory vol mostrar els elements bàsics del moviment escolta mundial: un recull de característiques i maneres de fer d’aquest col·lectiu.

El dia 28 de setembre es va celebrar la presentació del llibre L'escoltisme mundial: La discreta remor d'un bosc que creix a l’Auditori del CCCB. L’acte va comptar amb la presència de l’autor de la publicació, Eduard Vallory, els expresidents de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, i el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Tots ells van desenvolupar un diàleg conduit per la rectora de la UOC, Imma Tubella.

 
La publicació mostra els principals elements que caracteritzen el moviment escolta arreu del món, la combinació de l’arrelament local, el compromís nacional i la dimensió global. El llibre explica l’abast territorial de l’escoltisme, present a més de 165 països amb 30 milions de persones, el tipus de desenvolupament històric, els principis que es comparteix arreu del món, i com equilibra la identitat nacional i la pertinença global.
 
Eduard Vallory és doctor en Ciència Política amb la tesi L’educació en la ciutadania global, que ha servit de base pel llibre del llibre L'escoltisme mundial: La discreta remor d'un bosc que creix. Vallory va ser cap d'agrupament de l'AE Pere Rosselló i de l'AE El Pi de Les Corts, ambdós agrupaments de l’entitat Escoltes Catalans (EC). També va ser cap de Relacions Exteriors d’EC, comissari Internacional de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) i president de la Fundació Escolta Josep Carol, A més a més, va ser president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.